“Waarom aan Adwords doen als ik al aan SEO doe?” – deel 2: Controle houden

Ok, in het eerste artikel beschreef ik de 1e reden waarom ondernemers voor Adwords kiezen. Snelheid! Maar de tweede reden waarom ondernemers van Adwords (zouden moeten) houden is:

Zelf de volledige controle behouden

Met SEO kan je proberen om bovenaan in Google te komen op voorgedefiniëerde trefwoorden “keywords”. Maar uiteindelijk besluit Google welke van je website pagina’s er bovenaan verschijnen. Misschien verschijnt er op de eerste pagina van Google wel je Cookies disclaimer pagina, of je Algemene Voorwaarden pagina. Niets wat je wil dat jouw klanten als eerste zien.

De conversie-rate is daarom dus veel lager. Normaliter bereikt onbetaald SEO verkeer maar een conversie-rate van 3-5%.

Het klassieke antwoord van elke SEO marketeer is daarop: “Wij hebben gezorgd voor verkeer, maar ik kan er niets aan doen dat de bezoekers geen leads/klanten worden.”

Met Pay-Per-Click adverteren, en dan specifiek Adwords omdat heel Nederland Google gebruikt als zoekmachine, heb je als ondernemer volledige controle. Je kunt werkelijk alles optimaliseren om er het maximale resultaat uit te halen.

De precieze trefwoorden waarop je wilt bieden, de perfecte advertentietekst, de perfecte landingspage waar je de potentiële leads naartoe wilt hebben, etc. En met een speciaal telefoonnummer dat je in de call-onle campagnes gebruikt kan je zelfs precies bekijken hoeveel mensen jouw bedrijf bellen door jouw Adwords campagne.

Typische leidt PPC verkeer tot een conversie-ratio van 10% tot 50%.

Inderdaad, dat betekent dat betaalde Adwords advertenties ergens tussen de 300 en 1000% keer beter scoort in vergelijking met onbetaald SEO verkeer.

SEO-Adwords vergelijking

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

.

Klik hier om het 1e artikel te lezen >